25万欧元项目立刻关停?希腊官员这么说

1c3d68c688c79d6c078f1cb0bb5c7d10.gif 提示:点击上方”华美优胜美国房产投资“↑免费订阅

【10月20日·周六】希腊购房移民大型讲座

现场预定 | 豪华大礼免费送~

考察游 · 豪华家具包· iPhone xs 手机

相约   北 京   

3986b3754a8f0494df01b35a3afbece2.jpeg

点击【阅读原文】获取活动邀请函

典经济和工业发展部部长Peter宣布,一个名为SIGMA的项目即将颁布实施,该项目的颁布旨在刺激促进雅典的经济健康发展,其中包含一项重要的内容,就是扩大和放宽外国人在希腊投资从而获得永久居留的可选项目,其中包含能源领域,造船领域和希腊的传统制糖业。政府希望能从政府角度加大对投资客的升级监管与保护,通过政府监管债券股权等形式,利用外来资本促进希腊传统行业的复苏与发展,我们有信心,雅典将迎来第四次工业革命。此法案若获得批准,将为外国在在希腊投资获得永久居留许可提供更广泛的选择,将不再是股票和债券市场或投资房地产或商业存款40万和80万。关于住房市场的门槛,目前这将保持不变,为25万欧元。

4a959157a5320564c1e7cc5a9eafa209.jpeg

原文: Σειρά πρωτοβουλιών θα πάρει τουςεπόμενους δύο μήνες το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στον τομέα τηςΒιομηχανίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

 

Οι πρωτοβουλίες αφορούν από τη διεύρυνσητων επενδύσεων που μπορούν να κάνουν ξένοι στην ελληνική οικονομία για νααποκτήσουν την λεγόμενη χρυσή βίζα, έως τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τηνιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της ΕΛΒΟ.

 

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργόςΒιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η σημασία πουδίνει η κυβέρνηση στην αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου για τη βιομηχανία φαίνεταιαπό τον σχεδιασμό να υπάρξει αυτόνομο υπουργείο Βιομηχανίας στο μέλλον. Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε σε ποιούς τομείςθα εστιαστεί το ενδιαφέρον των υπηρεσίων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προτεραιότητες

 

– Άμεσα, σε συνεργασία με τα συναρμόδιαυπουργεία, θα συγκροτηθεί εθνικό συμβούλιο για την 4η Βιομηχανική Επανάστασηκαι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει διαμορφωθεί πλήρης πρόταση στρατηγικής τηςχώρας μας.

 

– Θα δημιουργηθεί δομή στη ΓενικήΓραμματεία Βιομηχανίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ κατά ταπρότυπα της δομής που υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και ΠροστασίαςΚαταναλωτή. Ετοιμάζεται ένα πρόγραμμα για τις αλυσίδες αξίας για ΜΜΕ που ηδημόσια δαπάνη θα ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και για την περιβαλλοντικήβιομηχανία 20 εκατ. ευρώ θα είναι η δημόσια συμμετοχή.

– Για τηχρυσή βίζα ετοιμάζεται νομοσχέδιο, προκειμένου να προστεθούν νέα προϊόντα. Ηχρυσή βίζα θα αφορά πλέον και αγορά ομολόγων ή μετοχές σε επιχειρήσειςεπενδύσεων real estate ή καταθέσεις ύψους 400.000 ευρώ και800.000 ευρώ για τηδραστηριοποίηση στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και τηναγορά μετοχών. Όσον αφορά το όριο για την αγορά κατοικίας, αυτό θα παραμείνειαμετάβλητο στις 250.000 ευρώ.

 

– Έχει προετοιμαστεί ένα πολυνομοσχέδιο πουσύντομα θα πάει για ψήφιση στη Βουλή, το οποίο περιέχει θέματα βιομηχανικήςιδιοκτησίας. Θα ενσωματωθεί η ευρωπαϊκή Οδηγία για τα εμπορικά απόρρητα, θαπροβλέπει μητρώο για πατέντες ανοικτών ευρεσιτεχνιών, ενίσχυση των συμπράξεων για εκμετάλλευση τεχνολογίας και πατεντών καιδημιουργία μίας δεξαμενή πατεντών με clusters, ενώ θα ρυθμιστούν όλα ταθελήματα διανοητικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

以上文章摘选自http://www.enikonomia.gr/economy/198622,me-poies-ependyseis-tha-boroun-na-apoktoun-xenoi-ti-chrysi-viza.html希腊经济部网站,不代表我司观点。

小编看来,任何项目都有周期,希腊购房项目目前已经将近达到五年的关口,随之而来的申请手续和流程方面也在不断收紧,随着投资热度不减和来自欧盟的施压,政策收紧势在必行,劝君无需再等,无需再望。

9119dfa3b3f48583265d699aab5eb23e.jpeg

点击下方“阅读原文获取展会邀请函↓↓↓

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。